Opptaksprøver dans

Opptaksprøvene til neste skoleår avholdes 6. og 7. mai 2019, og alle som søker får invitasjon pr. e-post.

Opptak:

På opptaksprøven vil vi se dine ferdigheter innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans/samtidsdans og selvlaget dans. Dette vurderes av dansepedagogene ved skolen. I tillegg har du en kort samtale om motivasjonen for studiet. Les også: Generell informasjon om inntaksordningen. Opptaksprøven er en god mulighet til å få en 'smakebit' av hva dansetilbudet på Rud innebærer, og hvilke krav som stilles til deg som velger dans som utdanningsprogram.

Det er viktig at du møter opp til opptaksprøve da poengsummen fra denne legges til karaktergrunnlaget ditt. Både de som har Rud vgs som 1. og 2. valg kan møte på opptaksprøven.

Programområdet dans:

Programområdet dans gir grunnlag for videre utdanning som danser, dansepedagog, koreograf og andre kunstfaglige utdanninger. I tillegg får du generell studiekompetanse som gir grunnlaget for opptak ved de fleste høyskoler og universitet. Dansetilbudet på Rud omfatter trening i klassisk ballett, jazzdans og moderne dans/samtidsdans i tillegg dansekomposisjon og koreografi, dansens estetikk/historie samt grunntrening. Dansefagene krever en del ferdigheter. Treningsmengden er stor, så det er en forutsetning at du er godt trent, og en fordel at du har danset før du starter i vg1 slik at du kan oppfylle kravene i undervisningen og unngå skader.

 

 Henriette Knai Haugen
Henriette Knai Haugen

Du kan følge Rud Danselinje på Facebook og Instagram.