Nå er vi i gang med ny skole på Rud i 2022

Den nye versjonen av Rud videregående skole skal etter planen stå ferdig for 1.300 elever i 2022, som en felles arena for yrkesfag, kultur og idrett. Les hva Budstikka skriver om saken.

Effekt-makeup på timeplanen

Frisørklassen har jobbet med lys og skygger med tanke på film, teater og foto. Oppgaven elevene skulle løse var "Fra ung til gammel".

Praksiskurs for 10.klassinger

De siste to ukene har nærmere 700 ungdomsskoleelever hatt praksiskurs på Rud. I tillegg til å få informasjon om hva skolen vår kan tilby, har de snekret, frisert, danset, mekket, spilt teater, sydd, sunget, spilt, tatt blodprøver, laget 3D-figurer og mye, mye mer! Stor takk til ansatte og elever som også i år sørget for at dette ble et vellykket arrangement.

"We can"

I Valmiera, Latvia, arrangeres hvert år "We can" etter modell av Vivillekene. Tilrettelagt avdeling på Rud stilte med tre deltakere. Rudlærer Bjørn Bråten var med å starte opp lekene, og etter et langvarig samarbeid ble året stevne det tiende i rekken, med en rekord på 160 deltakere. Norges ambassadør i Latvia og Valmieras ordfører var tilstede på avslutningsdagen.

Resultat av skolevalget 2017

Med en prosentoppslutning på 24,9 vant Arbeiderpartiet årets skolevalg på Rud. Syv prosentpoeng bak finner vi Venstre, mens Sosialistisk venstreparti tok en knepen 3.plass foran Høyre.

Ny rektor på Rud

Lill Harriet Koi (53) er Rud videregående skoles nye rektor. I høst vil skolen bli kjent med en rektor som er opptatt av relasjoner, samarbeid og resultater og som ønsker at Rud vgs skal være en synlig skole både for lokalsamfunnet og skoleeier.

Rektor Jarle Furnes

Rektor går av med pensjon

Etter 12 år som rektor ved Rud videregående skole, går nå Jarle Furnes av med pensjon. Avskjeden ble markert med musikk, sang, tekst, film og flotte taler i en fullsatt aula på skoleårets siste dag.

Fretex, redesign og catwalk

I helgen hadde Fretex gleden av å presentere et miljøbevisst og trendy moteshow i Bakgården-Sandvika. Elever fra Rud, design og håndverk/tekstil, hadde redesignet plaggene og stod for visningen på catwalken.

Elektroelever på ekskursjon

Klasse 1EFA fikk denne uken et innblikk i hvordan en storflyplass drives da de besøkte Gardermoen. Elevene fikk se alt fra nødstrømforsyningsanlegget, det nye bagasjetransportsanlegget samt det elektriske anlegget fra hovedtavlen til hvor du lader telefonen din.

Skole-NM for yrkesfag

Videregåendeelever fra hele landet har denne uken konkurrert i 25 ulike fag og Kathrine Ween fra Rud, som vant fylkeskonkurransen tidligere i vår, representerte Akershus. Tross flott innsats og meget bra sluttprodukt, ble det dessverre ikke medalje på Kathrine.