Rektor Jarle Furnes

Rektor går av med pensjon

Etter 12 år som rektor ved Rud videregående skole, går nå Jarle Furnes av med pensjon. Avskjeden ble markert med musikk, sang, tekst, film og flotte taler i en fullsatt aula på skoleårets siste dag.

Fretex, redesign og catwalk

I helgen hadde Fretex gleden av å presentere et miljøbevisst og trendy moteshow i Bakgården-Sandvika. Elever fra Rud, design og håndverk/tekstil, hadde redesignet plaggene og stod for visningen på catwalken.

Elektroelever på ekskursjon

Klasse 1EFA fikk denne uken et innblikk i hvordan en storflyplass drives da de besøkte Gardermoen. Elevene fikk se alt fra nødstrømforsyningsanlegget, det nye bagasjetransportsanlegget samt det elektriske anlegget fra hovedtavlen til hvor du lader telefonen din.

Skole-NM for yrkesfag

Videregåendeelever fra hele landet har denne uken konkurrert i 25 ulike fag og Kathrine Ween fra Rud, som vant fylkeskonkurransen tidligere i vår, representerte Akershus. Tross flott innsats og meget bra sluttprodukt, ble det dessverre ikke medalje på Kathrine.

Fylkesmesterskap i yrkesfag

En vellykket konkurranse ble gjennomført på Rud, der vinnere skulle kåres i fagene møbelsnekker, frisør og søm/tekstil. Vi gratulerer Scott Dannemark fra Rud, Camilla Henriksson fra Strømmen og Kathrine Ween fra Rud.

Sosiologielever på studietur i Latvia

20.-23. mars var 6 elever fra vg3 sosiologi på studietur i Latvia. Formålet med turen var å utforske kulturelle likheter og forskjeller mellom Latvia og Norge. Rud videregående skole har samarbeidet med ulike partnere i Latvia siden 1998.

Design og håndverk stiller ut

Elevene skal ha utstilling på Rykkinn senter torsdag 30.mars - t.o.m. lørdag 1.april. Både vg1 og vg2 har vært med å designe og lage produkter som skal vises fram.

Marie Øydvin

Stipend til Rudelev

Marie Kristine Øydvin går siste året på musikklinjen på Rud. I helgen fikk hun tildelt stipend fra Martin Lundes minnefond, et fond som har til formål å fremme interesse og kunnskap for musikk spesielt blant barn og ungdom i Asker. Les mer Budstikkas artikkel om utdelingen.

Modistkurs på Rud

Elever fra Design og håndverk og Design og tekstil har denne uken hatt kurs med modist Mona Strand. Temaet for hattene var 1900-tallet. Det ble laget mye fint!

Ungdata-undersøkelsen i Bærum 2017

Undersøkelsen gjennomføres ved Rud vgs i uke 10. Viktig informasjon finner du i denne artikkelen.