Hold Norge Rent

I uke 37 deltok tilrettelagt avdeling på 'Hold Norge Rent' sin høstaksjon. Søppel ble plukket opp ved Sjøstrand, langs Sandvikselva og i nærheten av skolen vår. Alt søppelet ble undersøkt, beskrevet, talt opp og rapportert inn.

Operasjon Dagsverk 2018

Ved årets gjennomføring 1. november, ble det tilbudt jobb på skolen for de elevene som ønsket. Ledelsen organiserte det hele, og det ble ryddet både inne og ute, hekker og busker ble klippet og løv og kvister ble raket og fjernet.

Filmopptak på Rud

Ni elever og to lærere var statister da CineNord gjorde opptak til en ny TV-serie basert på bøkene til Jørn Lier Horst og politietterforsker Wisting.

Skolestart og friluftsliv

I løpet av den første skolestartuka har de fleste klassene ved Rud hatt en dag med friluftsliv på Jordbru. I tillegg til en fin gåtur, har elevene gjennomført en rekke aktiviteter med blant annet opplæring i førstehjelp.

UtbNord-besøk

Rud videregående skole har hatt besøk av 57 personer i kollegiet fra UtbNord, en samarbeidsskole fra Nord-Sverige innenfor yrkesfag.

Kurs i veskedesign

Tekstilelevene på Design og håndverk, vg1 og vg2, har hatt 2-dagers kurs med veskedesigner Andre Rustad Wallenborg. De har lært ulike måter å sy vesker og veskedetaljer på.

Norske og Latviske elever på tur

Sosiologielever utforsker kulturforskjeller i Latvia

18.-21. mars var 7 elever fra vg3 sosiologi på studietur i Latvia. Formålet med turen var å utforske kulturelle likheter og forskjeller mellom Latvia og Norge. Rud Videregående skole har samarbeidet med ulike partnere i Latvia siden 1998.

Fylkesmesterskap i yrkesfag

En vellykket konkurranse ble gjennomført på Rud, der vinnere skulle kåres i helsefagarbeiderfaget og design/tekstil. Elever fra 8 videregående skoler i Akershus var i gang fra 09.00 til 14.00.

Grunnskoleopplæring til ungdom

Kombinasjonsklassen på Rud er et tilbud om mer grunnskoleopplæring til ungdommer over 16 år. Søknadsfrist er 1. april.

Ungt entreprenørskap

Asker og Bærum-mesterskapet gikk av stabelen 21. januar og fra Rud deltok våre frisørelever med sin ungdomsbedrift, Cabello. Etter en flott innsats i mesterskapet kunne de motta 3. plass og pengepremie for beste regnskap.