Studietur til Latvia

Sosiologielever var i Latvia 21.-24. mars. Disse dagene var de på skole sammen med vertselever fra Valmiera Pargauja gymnas. De deltok i undervisningen sammen med elevene og ledet også de latviske elevene i norskundervisningen.

Elever og lærere fra gymnaset tok veldig godt imot oss og viste oss rundt i Cesis og Sigulda, som er kjente historiske byer i Latvia. Vi besøkte også aldershjemmet i Valmiera, Dauguli spesialskole for elever med tilretteleggingsbehov og Valmiera fengsel. Rud videregående skole har samarbeidet med ulike partnere i Latvia siden 1998.

Vi besøkte Riga og okkupasjonsmuseet. En veldig lærerik tur der vi ble bedre kjent med Latvia, blant annet om hvordan kommunismen har satt sine spor i landet. I tillegg har norske og latviske elever knyttet nye vennskap.