Hva var det som fikk deg til å velge Rud, og hva er det som er bra med skolen?

Vi har stilt disse to spørsmålene til et utvalg Rud-elever, se hva de svarer:

Silje Funderud, vg1 Drama

1. Jeg hadde lyst til å få mer kunnskap innenfor dramafaget, og jeg hadde hørt masse bra fra mine søsken. Ville også utvikle kreativiteten min og møte mennesker med samme interesser.
  2. Rud har et fantastisk miljø hvor alle blir akseptert. I løpet av de månedene jeg har gått her har jeg aldri følt noe press og folk er utrolig velkomne og åpne.

Brage Mekjan Fauchald, vg2 Elektro

1. Det som fikk meg til å starte på Rud var at jeg hadde hørt fra en del folk at det var en bra skole, og det som fikk meg til å starte på elektro var at jeg hadde lyst til å lære noe litt annerledes enn bare allmennfag og det at du får en bra utdannelse etter fire og et halvt år.
  2. Det som jeg synes er bra med å gå på Rud er at du kan være deg selv og at folk ikke bryr seg om hva du har på deg, og at det er masse hyggelige folk og lett å få nye venner.

Cathrine Haugen Kåsa, vg1 Helse og oppvekstfag

1. Jeg starter på Rud fordi jeg fikk et meget godt førsteinntrykk av både lærere, miljøet blant elevene og undervisningsopplegget da jeg var på hospitering.
  2. Førsteinntrykket mitt stemte med virkeligheten, og alt jeg hadde blitt fortalt stemte. Miljøet var bedre enn forventet, det er rom for alt og alle. Lærerne har mye kunnskap og viser engasjement i deg, de viser at de ønsker at du skal lykkes.

Marius Nes Fredheim, vg1 Musikk

1. Jeg søkte Rud vgs fordi jeg ønsker en utdanning innen musikk, og da ville jeg jo gå på en bra musikklinje. Jeg hadde hørt mye positivt om Rud. Blant annet hørte jeg mye fint om klassemiljøet på musikk, dans, drama og gledet meg faktisk til skolestart i høst. Jeg fikk også høre at det var et høyt musikalsk nivå på musikklinja, noe som gleder en musikkentusiast som meg.
  2. Det  jeg synes er fint med å gå på Rud er at det som før var en fritidsaktivitet, nå faktisk er et fag på skolen. Rud bistår med høyt utdannede musikklærere og musikkpedagoger med lang erfaring som vet godt hva du må gjøre for å prestere best mulig. Dette er utrolig motiverende og gjør  musikkfagene enda morsommere. I tillegg har vi et fantastisk godt klassemiljø som gjør skolehverdagen til morsomme og sosiale dager.

Didrik Nielsen, vg1 Bygg og anlegg

1. Jeg startet på Rud fordi det er en fin skole med flinke lærere, bra miljø og mange forskjellige utdanningsprogram. Skolen ligger i tillegg sentralt og det er lett å komme seg til skolen med hjelp av kollektiv transport.
  2. Rud er en bra skole med et fint arbeids- og sosialt miljø. Det er mange linjer å velge mellom og det er flinke og gode lærere på Rud

Frida Evensen Hansebakken, vg1 Dans

1. Jeg søkte Rud fordi jeg ønsket å unngå en A4-hverdag. Selv om jeg foreløpig ikke har planer om å gå videre med dans, ønsket jeg å kombinere skolearbeid med det jeg liker best - å danse.
  2. Det aller beste med å gå på Rud er alle de forskjellige menneskene. Alle kan være seg selv uansett, og være "akseptert".

Madelen Amundsen Holen, vg1 Helse og oppvekstfag m/studiekompetanse

1. Jeg har lenge visst at jeg ville jobbe med mennesker i fremtiden, og bestemte meg for å søke på helse- og oppvekst linjen på Rud vgs, i tillegg kjente jeg noen som hadde gått her tidligere, og var veldig fornøyd. Rådgiveren ved ungdomsskolen informerte meg om denne linjen,  der du får generell studiekompetanse etter tre år i tillegg til del erfaring i hvordan det er å jobbe med mennesker.
  2. Det som er bra med å gå her på Rud er først og fremst at du kan være deg selv 100 % uansett. På Rud har vi veldig mange forskjellige linjer, og veldig mange forskjellige personligheter og du kommer til å finne noen som har samme interesser som deg!

Thorbjørn Ødegaard Drogen, vg2 Kjøretøy

1. Jeg startet på Rud fordi jeg hørt mye bra om Rud fra ungdomsskolen. Jeg valgte TIP fordi jeg vil bli bilmekaniker. Rud har linjetilbudet jeg ville gå.
  2. Rud har veldig hyggelige lærere. Rud ligger lett tilgjengelig. Hyggelig miljø blant elever.