Stipendplass til Rudelev

Olav Bråten, som går tredje året på elektro med studiespesialisering, har blitt tildelt en av Akershus to stipendplasser på European Space Camp på Andøya - verdens nordligste rakettskytefelt.

Dette skriver Norsk Romsenter om European  Space Camp:

"Hver sommer åpner verdens nordligste rakettskytefelt dørene for ungdom mellom 17 og 20 år. I løpet av en uke planlegger, bygger og skyter de opp en forskningsrakett fra Norges eneste operative romsenter.

Professorer, ingeniører og forskere sørger for at uken på Andøya rakettskytefelt blir lærerik, inspirerende og uforglemmelig for de 20 elevene som deltar. Deltagerne kommer fra Norge, resten av Europa og av og til fra andre deler av verden.

Det blir lagt vekt på høyt faglig nivå, og alle deltagerne må beherske engelsk godt, både skriftlig og muntlig. På den sosiale siden blir det midnattsbad, hvalsafari og grillkveld på stranden i løpet av uka.

European Space Camp arrangeres av Team Space Camp og NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring). Viktige samarbeidspartnere er Norsk Romsenter og den europeiske romorganisasjonen, ESA."