Fra Studiespesialiserende til fagbrev som rørlegger eller blikkenslager

Har du bestått vg1 studiespesialiserende og ønsker å få fagbrev som rørlegger eller blikkenslager kan du nå begynne rett på vg2 Klima, Energi og Miljøteknikk på Rud.

Kristoffer Pedersen Tenmann har valgt å begynne på Vg2 Klima, energi og miljøteknikk på Rud etter vg1 Studiespesialiserende. Til Aftenposten har han uttalt at «Dette passer perfekt. Jeg er veldig motivert». Han har gått rett til andre året på et yrkesfaglig utdanningsprogram som senere vil gi han læreplass og etter hvert et fagbrev.

Aftenpostens artikkel

I en forsøksordning er det nå mulig å begynne på vg2 Klima, Energi og Miljøteknikk (KEM) etter vg1 Studiespesialiserende. Ordningen har kommet i stand etter samarbeid mellom skolen og rørleggerbransjen, og har som mål å gi en mulighet for fagbrev også til elever som i første omgang valgte studiespesialiserende.

Det betyr at du som har gjennomført og bestått Vg1 SSP kan begynne rett på vg2 KEM. Med gjennomført og bestått Vg1 SSP har du fullført fellesfagene med unntak av kroppsøving, og vil i stedet få flere relevante programfag. Det er utarbeidet en egen læreplan for Yrkesfaglig opphenting av læreplanmål fra vg1 Bygg- og anleggsteknikk. Deler av opplæringen vil skje på arbeidsplass i bedrift. Etter ett år på vg2 KEM kan du søke om læreplass i en rørlegger- eller blikkenslagerbedrift.

For mer informasjon:

Det er mulig å søke helt fram til skolestart.

Ass. rektor Rune Ludvik Eriksen, e-post: rune.ludvik.eriksen@rud.vgs.no mob. 40871900

Rune Ludvik Eriksen

Ass.rektor