Feiret 75 år med forrykende jubileumsshow

Rud videregående skole feiret 75-årsjubileum 23. november med festforestilling. Elevene selv sto for underholdningen, med lærere, fylkesvaraordfører og ordfører blant publikum.

Anledningen ble feiret med en musikalsk tidsreise fra 1930-tallet og frem til i dag. Fredag feiret nemlig skolen dobbeltjubileum - 75 år siden Bærum yrkesskole åpnet i 1937, og 40 år siden Rud videregående skole ble opprettet i sin nåværende form, med landets første avdeling for musikkopplæring. I sin tale hyllet rektor Jarle Furnes individualiteten og det faglige engasjementet ved skolen.

- Rud er ikke en skole man bør se, men en skole man må oppleve, og i dag har dere fått oppleve litt av identiteten og sjelen til Rud-elevene. Dette er en skole hvor det er rom for mange forskjellige identiteter. Vi er også stolte av vårt store tilbud innen yrkesfag, og over å ha engasjerte lærere som identifiserer seg med yrket sitt. Praksisbegrepet står sterkt her ved skolen, noe som gjør elevene godt forberedt på hva som venter dem etter endt skolegang, sa Furnes.

- God tilrettelegging

Fylkesvaraordfører Lars Salvesen var også på plass under fredagens markering, og trakk frem skolens omfattende opplæringstilbud i sin tale.

- Med artister som Jarle Bernhoft og Alexander Rybak blant skolens tidligere elever har Rud blitt satt på kartet som en musikkskole. Rud er også den eldste yrkesskolen i Akershus, og har et bredt opplæringstilbud, blant annet tilbys det tilrettelagt opplæring og voksenopplæring. Dere har all grunn til å være stolte av skolen deres. Fortsett med den gode jobben og lykke til videre, sa Salvesen.

- Identitetsskapende

- Det går knapt en uke uten at man leser om Rud-elevene i lokalavisen, enten det gjelder popgruppa Kid Astray som blir kåret til ukas Urørt på NRK P3, eller humorgruppa Punchline som har deltatt i Norske Talenter, sa en tydelig stolt Bærums-ordfører, Lisbeth Hammer Krog.

- Et ord jeg vil påstå karakteriserer Rud er «identitetsskapende». Tusen takk til skolens ledelse og dere lærere som klarer å få frem alle disse flotte talentene. Som kommune får vi gleden av den arbeidskraften dere klarer å skape – og det får vi aldri nok av!

Nominert til Ungdommens fredspris

Skolens internasjonale engasjement var også noe som ble vektlagt under fredagens arrangement. Rud videregående skole har hatt et omfattende samarbeidsprosjekt med den latviske skolen Valmiera Paragauja Gimnazija, noe som har medført at skolen er nominert til Ungdommens fredspris.