Storsatsing på dans ved Rud vgs

Akershus fylkeskommune har bevilget penger til en storstilt satsing på dans ved Rud vgs.

Tilbud fra høsten 2018:

• Nivådifferensiering klassisk ballett i vg1
  • Faget danseteknikker i vg1, økes fra 5 til 6 timer pr. uke

Dette i tillegg til vårt allerede velfungerende tilbud med bred profil innen klassisk ballett, jazzdans, moderne/samtidsdans, dansekomposisjon og koreografi, dansens estetikk og historie, samt grunntrening.

Videre vil vi nå besøke renommerte danseinstitusjoner i utlandet med tanke på studietur for danseelevene på vg2 fra skoleåret 2019/20, eksempelvis New York, Liverpool, London, Leeds.

Tilbudet utvides gjennom de 3 skoleårene som kommer, og fra skoleåret 2019/20 blir det også nivådifferensiering på vg2 i tillegg til vg1.

Fra skoleåret 2020/21 tilbyr vi så nivådifferensiering på vg3, slik at det blir et helhetlig 3-årig løp og satsning for de elevene som starter hos oss nå i høst.

Vi har allerede startet samarbeid med talentprogrammet DanseFOT og vil også innlede dialog med det nyetablerte Guro Nagelhus Schia´s Dansekompani mht gjestekoreografer, workshops, samarbeidsprosjekter m.m. i årene som kommer!

Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. Foto: Erika Hebbert.

Jan Roger Øren

Avdelingsleder musikk, dans og drama

E-post jan.roger.oren@rud.vgs.no

Tlf: 67176303 / 95043762