Storsatsing på dans ved Rud vgs

Dette innebærer at vi fra kommende høst utvider tilbudet vårt.

Akershus fylkeskommune har bevilget penger til en storstilt satsing på dans ved Rud vgs.

Tilbud fra høsten 2018:

• Nivådifferensiering klassisk ballett i vg1
  • Faget danseteknikker i vg1, økes fra 5 til 6 timer pr. uke

Dette i tillegg til vårt allerede velfungerende tilbud med bred profil innen klassisk ballett, jazzdans, moderne/samtidsdans, dansekomposisjon og koreografi, dansens estetikk og historie, samt grunntrening.

Videre vil vi nå besøke renommerte danseinstitusjoner i utlandet med tanke på studietur for danseelevene på vg2 fra skoleåret 2019/20, eksempelvis New York, Liverpool, London, Leeds.

Tilbudet utvides gjennom de 3 skoleårene som kommer, og fra skoleåret 2019/20 blir det også nivådifferensiering på vg2 i tillegg til vg1.

Fra skoleåret 2020/21 tilbyr vi så nivådifferensiering på vg3, slik at det blir et helhetlig 3-årig løp og satsning for de elevene som starter hos oss nå i høst.

Vi har allerede startet samarbeid med talentprogrammet DanseFOT og vil også innlede dialog med det nyetablerte Guro Nagelhus Schia´s Dansekompani mht gjestekoreografer, workshops, samarbeidsprosjekter m.m. i årene som kommer!

Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby. Foto: Erika Hebbert.

Jan Roger Øren

Avdelingsleder musikk, dans og drama

E-post jan.roger.oren@rud.vgs.no

Tlf: 67176303 / 95043762