Fylkesmesterskap i yrkesfag

En vellykket konkurranse ble gjennomført på Rud, der vinnere skulle kåres i helsefagarbeiderfaget og design/tekstil. Elever fra 8 videregående skoler i Akershus var i gang fra 09.00 til 14.00.

Vi gratulerer Mome Kitiphong fra Lørenskog vgs med seier i Design og tekstil og Oliver Sternang Hansen og Emil Amani fra Mailand vgs med sin seier i helsearbeiderfaget.

Gjennom hele dagen ble det arrangert foredrag og aktiviteter for elever som ikke deltok i selve konkurransen. Representanter fra epilepsiforeningen og mental helse, en demensrådgiver og en kreftkoordinator holdt foredrag for interesserte på avdelingen for helse og oppvekst. I tillegg var det innlegg fra helsesøster og helsefaglærlinger.

Design- og tekstilinteresserte elever kunne følge kurset 'håndsømsteknikker i bunadsfaget' som ble holdt av Kirsten Anker. Våre tidligere elever, Cathrine Sørensen og Sahar Rani Asghar, fortalte om hvordan det er å være lærling.

Akershus fylkeskommune arrangerer skolekonkurranser i yrkesfag i samarbeid med organisasjonen WorldSkills Norway. WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.