Resultat av skolevalget 2017

Med en prosentoppslutning på 24,9 vant Arbeiderpartiet årets skolevalg på Rud. Syv prosentpoeng bak finner vi Venstre, mens Sosialistisk venstreparti tok en knepen 3.plass foran Høyre.

Ny rektor på Rud

Lill Harriet Koi (53) er Rud videregående skoles nye rektor. I høst vil skolen bli kjent med en rektor som er opptatt av relasjoner, samarbeid og resultater og som ønsker at Rud vgs skal være en synlig skole både for lokalsamfunnet og skoleeier.

Rektor Jarle Furnes

Rektor går av med pensjon

Etter 12 år som rektor ved Rud videregående skole, går nå Jarle Furnes av med pensjon. Avskjeden ble markert med musikk, sang, tekst, film og flotte taler i en fullsatt aula på skoleårets siste dag.

Fretex, redesign og catwalk

I helgen hadde Fretex gleden av å presentere et miljøbevisst og trendy moteshow i Bakgården-Sandvika. Elever fra Rud, design og håndverk/tekstil, hadde redesignet plaggene og stod for visningen på catwalken.

Elektroelever på ekskursjon

Klasse 1EFA fikk denne uken et innblikk i hvordan en storflyplass drives da de besøkte Gardermoen. Elevene fikk se alt fra nødstrømforsyningsanlegget, det nye bagasjetransportanlegget samt det elektriske anlegget fra hovedtavlen til hvor du lader telefonen din.

Skole-NM for yrkesfag

Videregåendeelever fra hele landet har denne uken konkurrert i 25 ulike fag og Kathrine Ween fra Rud, som vant fylkeskonkurransen tidligere i vår, representerte Akershus. Tross flott innsats og meget bra sluttprodukt, ble det dessverre ikke medalje på Kathrine.

Sosiologielever på studietur i Latvia

20.-23. mars var 6 elever fra vg3 sosiologi på studietur i Latvia. Formålet med turen var å utforske kulturelle likheter og forskjeller mellom Latvia og Norge. Rud videregående skole har samarbeidet med ulike partnere i Latvia siden 1998.

Design og håndverk stiller ut

Elevene skal ha utstilling på Rykkinn senter torsdag 30.mars - t.o.m. lørdag 1.april. Både vg1 og vg2 har vært med å designe og lage produkter som skal vises fram.

Marie Øydvin

Stipend til Rudelev

Marie Kristine Øydvin går siste året på musikklinjen på Rud. I helgen fikk hun tildelt stipend fra Martin Lundes minnefond, et fond som har til formål å fremme interesse og kunnskap for musikk spesielt blant barn og ungdom i Asker. Les mer Budstikkas artikkel om utdelingen.

Modistkurs på Rud

Elever fra Design og håndverk og Design og tekstil har denne uken hatt kurs med modist Mona Strand. Temaet for hattene var 1900-tallet. Det ble laget mye fint!