Nyheter

Studietur til Latvia

Sosiologielevene fra Rud har vært i Valmiera og besøkt elever fra Pargauja gymnas. De har deltatt i undervisningen, besøkt spesialskole, aldershjem, fengsel og mye mer. Se flere bilder og les hva lærerne forteller om turen.

Fylkeskonkurranse i frisørfag

Tirsdag 12. april 2016 kl. 11.00 går konkurransen av stabelen her på Rud. Seks elever fra Rud og Vestby deltar. Les mer om programmet, dommere og hvilke elever som representerer de to skolene.

Platekontrakt til Rudelev

For Christiane Roald gikk en drøm i oppfyllelse da hun nylig signerte platekontrakt med Sony.

Vg2 Design og tekstil på Finse

Klassen har i høst sydd antrekkene som ble brukt under Scottekspedisjonen til Sydpolen i 1912. Denne uken er elevene sammen med avdelingsleder Øivind Engh, faglærer Elena Magomadova og gymlærer Charlie Westrup på Finse for å prøve ut antrekkene.

Lærere og elever fra Rud på Yorkbesøk

Denne uken har en delegasjon fra Rud vært på besøk hos skolens samarbeidspartner, York College.

Ny fraværsgrense fra skoleåret 2016-17

Det innføres en fraværsgrense i fag på 10 prosent i videregående skole fra skoleåret 2016-2017.

Vg1 Design og håndverk

Gruppen har vært på tur til Nasjonalgalleriet og Historisk museum. På Nasjonalgalleriet fikk elevene oppgaver knyttet opp mot temaer de har jobbet med i tegning, komposisjon og fargelære.

Søppelkasseskur til salgs

Elever fra bygg- og anleggsteknikk har laget søppelkasseskur som nå selges for kr 3500.-pr stk. Interesserte kan henvende seg til Svein Thoresen, tlf 90587683 / Harald Engen, tlf 93035652.

Catwalk på Rud

I forbindelse med åpen skole har det blitt arrangert catwalk på Rud. Elever fra vg1 design og håndverk, vg2 frisør og vg2 tekstil designet klær, hår og makeup. Scenen med portal stod elever fra trearbeid for. Inspirasjon var hentet fra eventyr og temaet var "Once Upon a time".

Selvforsvarskurs

Hvert år arrangerer skolen selvforsvarskurs for alle jentene på vg2. Instruktør er Jonas Mällö, som lærer jentene forskjellige teknikker i tillegg til å formidle teorier om hvordan en overfallsmann tenker.