Selvforsvarskurs

Hvert år arrangerer skolen selvforsvarskurs for alle jentene på vg2. Instruktør er Jonas Mällö, som lærer jentene forskjellige teknikker i tillegg til å formidle teorier om hvordan en overfallsmann tenker.

Tidligere MD-elever: Hva gjør de i dag?

Som utdannet ved Musikk, dans og drama v/Rud vgs kan veien videre føre til mange spennende muligheter innen bransjen. Les intervju med flere tidligere MD-elever om hvordan de opplevde årene på Rud og hva de holder på med i dag:

Terningkast seks til Rudrevyen

Strålende kritikk til Rudrevyen 2016, 'Game over'. Fredag var det premiere, les hva Budstikka skriver.

Juleverksted

Tilrettelagt avdeling har hatt juleverksted sammen med 3HSA. Det ble laget pepperkaker, risgrøt og gløgg i tillegg til julekort med mer.

Frivillighetsprisen til Rudansatt

Haimi Mahari, miljøarbeider ved Rud vgs, ble tildelt Bærum kommunes frivillighetspris for 2015. Les mer om tildelingen og juryens begrunnelse på kommunes sider.

Julemarked

Tilrettelagt avdeling har arrangert sitt årlige julemarked, der elever og ansatte kunne kjøpe julekaker, julepynt, julekort m.m Det ble også servert pepperkaker og gløgg.

Kjent designer på Rudbesøk

Tine Solheim, som i tillegg til å sy for dronningen, har skrevet bøker om søm og strikking, var på besøk hos design og tekstilklassen.

Svenneprøve Jørgen Kristiansen

Ny svenneprøve i møbelsnekkerfaget

Jørgen Kristiansen har nylig avlagt svenneprøve i møbelsnekkerfaget på Design og trearbeid. Prøven er avlagt på vg2-verkstedet på Rud hvor Jørgen i praksis har vært lærling. Dette er den tredje svenneprøven i rekken i løpet av et halvt år. Vi gratulerer Jørgen!

RUD UP & COMING

Vg2 design og tekstil har inngått et samarbeid med en slovakisk skole. Klassens første oppgave var å lage en presentasjon av skolen, seg selv og arbeidet de har hatt med å lage et skjørt. Løsningen ble å lage en blogg.

Spennende oppdrag for Design og tekstil

Vg2-klassen har fått i oppdrag å sy antrekkene som ble brukt under Scottekspedisjonen til Sydpolen i 1912.