Ny fraværsgrense fra skoleåret 2016-17

Det innføres en fraværsgrense i fag på 10 prosent i videregående skole fra skoleåret 2016-2017.

Vg1 Design og håndverk

Gruppen har vært på tur til Nasjonalgalleriet og Historisk museum. På Nasjonalgalleriet fikk elevene oppgaver knyttet opp mot temaer de har jobbet med i tegning, komposisjon og fargelære.

Søppelkasseskur til salgs

Elever fra bygg- og anleggsteknikk har laget søppelkasseskur som nå selges for kr 3500.-pr stk. Interesserte kan henvende seg til Svein Thoresen, tlf 90587683 / Harald Engen, tlf 93035652.

Catwalk på Rud

I forbindelse med åpen skole har det blitt arrangert catwalk på Rud. Elever fra vg1 design og håndverk, vg2 frisør og vg2 tekstil designet klær, hår og makeup. Scenen med portal stod elever fra trearbeid for. Inspirasjon var hentet fra eventyr og temaet var "Once Upon a time".

Selvforsvarskurs

Hvert år arrangerer skolen selvforsvarskurs for alle jentene på vg2. Instruktør er Jonas Mällö, som lærer jentene forskjellige teknikker i tillegg til å formidle teorier om hvordan en overfallsmann tenker.

Tidligere MD-elever: Hva gjør de i dag?

Som utdannet ved Musikk, dans og drama v/Rud vgs kan veien videre føre til mange spennende muligheter innen bransjen. Les intervju med flere tidligere MD-elever om hvordan de opplevde årene på Rud og hva de holder på med i dag:

Terningkast seks til Rudrevyen

Strålende kritikk til Rudrevyen 2016, 'Game over'. Fredag var det premiere, les hva Budstikka skriver.

Julemarked

Tilrettelagt avdeling har arrangert sitt årlige julemarked, der elever og ansatte kunne kjøpe julekaker, julepynt, julekort m.m Det ble også servert pepperkaker og gløgg.

Kjent designer på Rudbesøk

Tine Solheim, som i tillegg til å sy for dronningen, har skrevet bøker om søm og strikking, var på besøk hos design og tekstilklassen.

Svenneprøve Jørgen Kristiansen

Ny svenneprøve i møbelsnekkerfaget

Jørgen Kristiansen har nylig avlagt svenneprøve i møbelsnekkerfaget på Design og trearbeid. Prøven er avlagt på vg2-verkstedet på Rud hvor Jørgen i praksis har vært lærling. Dette er den tredje svenneprøven i rekken i løpet av et halvt år. Vi gratulerer Jørgen!