Ine Marie Wilmann

Amanda-pris til tidligere Rudelev

Ine Marie Wilmann har vært elev ved dramalinjen på Rud. I august vant hun prisen for Beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i De nærmeste. Les intervjuet Budstikka gjorde med Ine etter prisutdelingen:

Skolestart 2015

Mange spente elever og lærere på årets første skoledag. Vi ønsker nye og gamle elever velkommen til Rud.

Inspirasjon fra naturen

I årets siste oppgave for vg1 design og håndverk skulle elevene la seg inspirere av elementer fra naturen. De som valgte å fordype seg i tekstil viste sine ferdige produkter vestibylen.

Rud Racing

Vg1 TIP har hatt trening med sine selvbygde crosscarts, et prosjekt som er avslutning på årets undervisning. Elevene får vist frem sine biler når de i neste uke møter elever fra Bjørkelangen og Sørumsand på Eksismoa Motorpark.

Kurs i varme arbeider

Elevene i 1TPA tar kurs i varme arbeider, og har hatt en flott praktisk gjennomføring av slukkeøvelse. Det ble slukket med pulver, co2 og vann. Etter endt kursing innehar elevene sertifikat som dokumenterer opplæringen.

Prosjekt i stilhistorie

VG1 Design og håndverk har hatt et prosjekt i stilhistorie. Elevene har laget marionettedukker fra valgt epoke eller kultur. Elevene har jobbet på trearbeid med å lage dukken, for så å lage tidstypiske klær og frisyrer. Utstillingen kan sees på biblioteket.

Hundehus til salgs

Vg1 byggfag har hatt elevoppgave innen tømrerfaget og laget hvert sitt hundehus som nå er til salgs for 1000,- kr stykket. Interesserte kan henvende seg til Svein Thoresen, tlf 90587683 / Harald Engen, tlf 93035652.

Vinner: Karolina Szerkus

Worldskills - skolekonkurranse

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. I samarbeid med organisasjonen, ble det gjennomført en prøve-skolekonkurranse på Rud-vg2 frisør. Vinneren ble Karolina Szerkus.

To svenneprøver i møbelsnekkerfaget

Anita Otterstad og Marlen Dæhlie har nylig gjennomført sine svenneprøver på snekkerverkstedet her på Rud. De bestod begge prøven og vi gratulerer. Anita er tidligere elev ved Rud og har de siste to årene hospitert ved Design og trearbeid, VG2. Marlen kommer fra privat bedrift og har valgt å benytte verkstedet hos oss i prøvetiden.

Forfatterbesøk

Simon Stranger har skrevet flere bøker, både for voksne, barn og ungdom, og er oversatt til mange språk. 30.april kommer han til Rud for å snakke om forfatterskapet sitt. Les mer om forfatteren på hans egen hjemmeside.