Nyheter

Kurs i varme arbeider

Elevene i 1TPA tar kurs i varme arbeider, og har hatt en flott praktisk gjennomføring av slukkeøvelse. Det ble slukket med pulver, co2 og vann. Etter endt kursing innehar elevene sertifikat som dokumenterer opplæringen.

Prosjekt i stilhistorie

VG1 Design og håndverk har hatt et prosjekt i stilhistorie. Elevene har laget marionettedukker fra valgt epoke eller kultur. Elevene har jobbet på trearbeid med å lage dukken, for så å lage tidstypiske klær og frisyrer. Utstillingen kan sees på biblioteket.

Hundehus til salgs

Vg1 byggfag har hatt elevoppgave innen tømrerfaget og laget hvert sitt hundehus som nå er til salgs for 1000,- kr stykket. Interesserte kan henvende seg til Svein Thoresen, tlf 90587683 / Harald Engen, tlf 93035652.

Vinner: Karolina Szerkus

Worldskills - skolekonkurranse

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. I samarbeid med organisasjonen, ble det gjennomført en prøve-skolekonkurranse på Rud-vg2 frisør. Vinneren ble Karolina Szerkus.

To svenneprøver i møbelsnekkerfaget

Anita Otterstad og Marlen Dæhlie har nylig gjennomført sine svenneprøver på snekkerverkstedet her på Rud. De bestod begge prøven og vi gratulerer. Anita er tidligere elev ved Rud og har de siste to årene hospitert ved Design og trearbeid, VG2. Marlen kommer fra privat bedrift og har valgt å benytte verkstedet hos oss i prøvetiden.

Forfatterbesøk

Simon Stranger har skrevet flere bøker, både for voksne, barn og ungdom, og er oversatt til mange språk. 30.april kommer han til Rud for å snakke om forfatterskapet sitt. Les mer om forfatteren på hans egen hjemmeside.

Rudelever sammen med vertselevene

Studietur til Latvia

Sosiologielever var i Latvia 21.-24. mars. Disse dagene var de på skole sammen med vertselever fra Valmiera Pargauja gymnas. De deltok i undervisningen sammen med elevene og ledet også de latviske elevene i norskundervisningen.

Utveksling Helse og oppvekstfag

Besøk fra York College: Flotte elever fra hudpleien, 2hpa, viser stolte fram det tilbudet de kan tilby eldre ved et bo og behandlingssenter. Les mer på gruppens facebookside.

Design og håndverksklasser på ekskursjon

Design og håndverksklassene, vg1, har vært på ekskursjon til Folkemuseet på Bygdøy. Neste tema er stilhistorie, så det ble en fin start med omvisning i Wesselsgate 15, hvor hver leilighet er innredet i forskjellige stilepoker. Vi fikk også se gammel arkitektur fra ulike steder Norge og øvd på perspektivtegning blant de gamle husene fra Enerhaugen.

Rudelev vinner av hårdesignkonkurranse

Aleksandra Rynkiewicz vant FUYH-konkurransen med sitt Avant Gardebidrag. FUYH, Funk up your head, er en global hårdesignkonkurranse som arrangeres av Pivot Point. Konkurransen er en flott mulighet for frisørelever og lærlinger til å vise og dele sin kreativitet på tvers av landegrenser.