Drama

Dans Vg3

Programområdet for dans gir deg muligheten til å utvikle deg som danser. Dansetilbudet på Rud omfatter trening i klassisk ballett, jazzdans og moderne dans/samtidsdans i tillegg til dansekomposisjon og koreografi, dansens estetikk/historie samt grunntrening. Vi legger stor vekt på samarbeid med ulike aktører i det profesjonelle dansemiljøet. Vi har jevnlig workshops, gjestepedagoger/gjestekoreografer, ekskursjoner og forestillingsbesøk. Vi reiser i tillegg på studietur hvor vi besøker ulike danseutdanninger/institusjoner.

På Rud møter du engasjerte og motiverte elever og lærere som sammen skaper stor trivsel og et godt læringsmiljø. Vi har mye fokus på individuell oppfølging slik at hver enkelt elev kan utvikle seg teknisk og kunstnerisk.

Programområdet dans:

Programområdet dans gir generell studiekompetanse som gir grunnlaget for opptak ved de fleste høyskoler og universitet. I tillegg til et godt grunnlag for videre utdanning som danser, dansepedagog, koreograf og andre kunstfaglige utdanninger. Dansetilbudet på Rud omfatter trening i klassisk ballett, jazzdans og moderne dans/samtidsdans i tillegg dansekomposisjon og koreografi, dansens estetikk/historie samt grunntrening. Treningsmengden er stor, så det er en forutsetning at du er godt trent slik at du kan oppfylle kravene i undervisningen og unngå skader. Det er viktig at du møter opp til opptaksprøve da poengsummen fra denne legges til karaktergrunnlaget ditt.

Opptak:

På opptaksprøven vil vi se dine ferdigheter innen klassisk ballett, jazzdans, moderne dans/samtidsdans og selvlaget dans. Dette vurderes av dansepedagogene. I tillegg har du en kort samtale om motivasjonen for studiet. Les også: Generell informasjon om inntaksordningen. Opptaksprøven er en god mulighet til å få en 'smakebit' av hva dansetilbudet på Rud innebærer, og hvilke krav som stilles til deg.

Du kan følge Rud Danselinje på Facebook og Instagram.