Musikk, dans og drama Vg1 [Hopp til innhold]

Drama

Musikk, dans og drama Vg1

Velkommen til musikk, dans og drama ved Rud videregående skole!

Opptaksprøver musikk våren 2018

Musikk - Vg1 Programområdet for musikk gir deg mulighet til å utvikle deg som utøver. Du får individuell instrumentalopplæring hver uke, og du får fremføre masse forskjellig musikk, både solistisk og i ensembler. Du får både praktiske og teoretiske fag som støtter opp om utøvelsen din. En viktig del av opplæringen er deltagelse på store og små konserter gjennom skoleåret, og etter hvert lærer du å produsere disse selv. Vi samarbeider også med Oslo filharmoniske orkester. Du skal lære å lede ensembler, og å bli en aktiv og kritisk lytter i forhold til mange ulike musikkformer.

Opptaksprøver dans våren 2018

Dans - Vg1 Programområdet for dans gir deg muligheten til å utvikle deg som danser. Dansetilbudet på Rud omfatter trening i klassisk ballett, jazzdans og moderne dans/samtidsdans i tillegg til dansekomposisjon og koreografi, dansens estetikk/historie samt grunntrening. Vi legger stor vekt på samarbeid med ulike aktører i det profesjonelle dansemiljøet. Vi har jevnlig workshops, gjestepedagoger/gjestekoreografer, ekskursjoner og forestillingsbesøk. Vi reiser i tillegg på studietur hvor vi besøker ulike danseutdanninger/institusjoner. På Rud møter du engasjerte og motiverte elever og lærere som sammen skaper stor trivsel og et godt læringsmiljø. Vi har mye fokus på individuell oppfølging slik at hver enkelt elev kan utvikle seg teknisk og kunstnerisk.

Fra MDRCs hovedproduksjon: Arsenikk og gamle kniplinger.Opptaksprøver drama våren 2018

Drama - Vg1 Programområdet for drama gir deg grunnleggende kompetanse innen drama og teater, både praktisk og teoretisk. Fagområdene omfatter bl.a. skuespillerteknikk, improvisasjon, scenekamp, dramaturgi og teaterhistorie. Gjennom skoleåret er du med på store og små forestillinger. Du får opplæring i scenografi, lys, lyd og regi. I dramafagene står kommunikasjon, samhandling og teambygging sentralt og du møter elever med samme interesse som deg selv. Tidligere elever er å finne i mange yrker innen kunstfag, kulturarbeid, journalistikk, media, pedagogisk og administrativt arbeid.

Jan Roger Øren

Avdelingsleder musikk, dans og drama

E-post jan.roger.oren@rud.vgs.no

Tlf: 67176303 / 95043762