Bilskade, lakk og karosseri Vg2

Opplæringstilbudet skal gi elever som er interessert i kjøretøyfagene et alternativ til vg2 kjøretøy. Behovet for bilskadereparatører og billakkerere er stort, og opplæringstilbudet er begrenset. Ved å slå sammen skade og lakk til et felles vg2-løp, vil elever i større grad ha mulighet til å velge læreplass videre.

Rud vgs har et fullt utrustet bilskadeverksted – det eneste i Akershus. I nærheten av skolen ligger 'bilbyen Rud', et område med mange bilforhandlere og verksteder. Skolen samarbeider med disse bedriftene og vil gjennomføre lakkopplæringen ute i moderne lakkanlegg.

Etter vg2 Skade/lakk kan elever gå ut i lære i to fag: bilskadereparatør eller billakkerer. Begge fagene har to års læretid.