Norwich

Norwich er hovedstad i fylket Norfolk, ved elven Yare, 30 km fra kysten og har ca 200000 innb. Byen ligger nord-øst for London, 2 timers reisevei med tog via Stansted og Cambridge.

Fylket er kjent for sine vannveier og nærheten til kysten nord, øst og syd. Norwich har en aktiv finansvirksomhet, variert industri, bl.a. lær- og skoindustri, fabrikasjon av motorer, vindusglass, sjokolade, legemidler m.m. Landbruket er kjent for store kveg-, korn- og grønnsaksmarkeder samt ullproduksjon helt tilbake til 1300 tallet. Den gule boksen med Colman`s sennep som de fleste av oss kjenner, blir produsert i Norwich.

Byen er et anglikansk bispesete og den har et stort utvalg av gamle kirker, en normannisk borg (nå museum og kunstgalleri) o.a. eldre byggverk. Katedralen ble bygd 1096–1145 og har en rekke senere tillegg, bl.a. spiret fra 1490.

University of East Anglia i Norwich, grunnlagt 1964, har høy status med sine miljøfag og ligger i samme området som City College Norwich CCN.

Det er er ca 10000 studenter og 800 ansatte fordelt på dag- og kveldstid ved CCN. Skolen tilbyr et rikt utvalg av akademiske fag og 17 yrkesfaglig fag. Det er et veletablert college som feiret 125 år i 2016. Skolen ble etablert som en teknisk skole i 1891, men har utviklet seg til å dekke både tekniske og akademiske fagene og har i denne forbindelse fornyet bygningene blant annet undervisningsområdet for design og tekstil og musikk og drama. Det er en ny og moderne skole med et pulserende studentliv og lærere som setter sin ære i å ha et oppdatert og profesjonelt tilbud til sine elever og lærere. Skolen er vurdert som god av Ofsted. Skolen legger stor vekt på entreprenørskap og har moderne teknisk utstyr, treningssenter, restaurant, hudpleie- og frisøravdeling og teater. Lærere innenfor yrkesfagene praktiserer sitt yrke i tillegg til lærergjerningen og dette gjelder generelt for lærere i alle yrkesfagene. Skolen er opptatt av oppfølging både faglig og sosialt. Elevene har arbeidsplasser i adskilte områder for hvert programfag der det alltid er tilgjengelig en lærer innenfor faget som kan gi elevene veiledning ved behov. Skolen har en egen rådgiver som er tilgjengelig hele døgnet for de norske elevene.