Til foresatte med elever ved Rud videregående skole

Les brevet fra konstituert rektor Rune Ludvik Eriksen

MUFO

Musikkelevene ved Rud har musikkformidling (mufo) som fag, og hvert år holder de konserter. På Ruds youtube-kanal kan du nå se en video fra en av disse konsertene: Bandet Barristakattene som spiller låten «Sleeper»

Gaming, design og skolesamarbeid

Asker vgs bygger digitalt læringsrom, og spurte elever fra Design og håndverk på Rud vgs om de kunne levere noe spillrelatert dekor til veggene. Resultatet ble en finmasket fryd uten behov for maskering

Frisørelev fikk opplæring ved York College

Isabella Urdshals Schack fra vg2 Frisør hadde 14 dagers opplæring ved Hair, Beauty & Holistic Therapies ved York College i februar. Isabella var strålende fornøyd med sitt opphold og mener at hun har hatt et godt faglig og personlig utbytte av å kunne være elev på en engelsk skole. Hun uttaler at hun har lært frisørfaget «fra en annen vinkel» og at hun tar med seg denne lærdommen tilbake til sin klasse her på Rud vgs.

Søppelskur til salgs

Elever fra bygg og anlegg har laget flotte søppel-/vedskur,som nå er til salgs!

Carmina Burana (Carl Orff)

Musikkelevene på Rud fikk være med på storslått konsert i Oslo spektrum denne uken! 4500 tilhørere, 700 aktører på scenen sammen med Oslo filharmoniske orkester og kor. Et musikalsk høydepunkt dette skoleåret og en opplevelse for livet for våre elever!

Åpen skole

Rud har igjen åpnet dørene for Asker og Bærums 10.klassinger. Et vellykket arrangement der vi fikk vist fram alle våre utdanningstilbud, skolens mangfold og ikke minst kreativiteten hos elever og ansatte. Design og håndverk toppet det hele med en catwalk, der egenproduserte klær og frisyrer ble vist fram.

Tidligere Rud-elev har suksess som danser

"Hvis det var en tid i livet jeg kunne levd om igjen, hadde det vært Rud-tiden." Les artikkelen i Budstikka.

Klær og klimaklok ungdom

I høst har Tekstilaksjonen og Bærum kommune en kampanje som heter «Klær og klimaklok ungdom». Kampanjen har som mål å gi unge i kommunen mer kunnskap om sammenhengen mellom klær og klima.

Ny ungdomsbedrift: Trix n’ Fix

Vg2 Design og tekstil har startet opp ungdomsbedrift der de tar imot små og store oppdrag som f.eks. reparasjon og re-design av klær, legger opp bukser og mye annet. Startprisen på f.eks. opplegg av klær og reparasjon av hull er fra 50 -150 kr. Kom gjerne innom en mandag eller onsdag.