Klær og klimaklok ungdom

I høst har Tekstilaksjonen og Bærum kommune en kampanje som heter «Klær og klimaklok ungdom». Kampanjen har som mål å gi unge i kommunen mer kunnskap om sammenhengen mellom klær og klima.

Ny ungdomsbedrift: Trix n’ Fix

Vg2 Design og tekstil har startet opp ungdomsbedrift der de tar imot små og store oppdrag som f.eks. reparasjon og re-design av klær, legger opp bukser og mye annet. Startprisen på f.eks. opplegg av klær og reparasjon av hull er fra 50 -150 kr. Kom gjerne innom en mandag eller onsdag.

Skolestarten på Rud hylles av Queen

Da musikklærer Øystein Fevang begynte å spille "Bohemian Rhapsody" for de 240 MD-elevene som var samlet til skolestart på Rud tok det helt av! Filmen fra skolestarten er ikke bare delt av landets største aviser, nå har også Queen delt den med sine fans.

Skolevalg 2019

Det har blitt gjennomført både en vellykket paneldebatt med engasjerte ungdomspolitikere, samt skolevalg på Rud. Se hvordan våre elever stemte.

Rudelever rigger strømforsyningen til byfesten i Sandvika

Elevene går på vg2 el-energi, og dette er et samarbeide med Bærum Kommune og Infratek. Elevene skal også hjelpe til med rigging av Kulturnatt Elvelangs under byfesten. Videre vil de delta på vaktordninger sammen med Infratek for å opprettholde sikker strømforsyning.

5 millioner til utveksling for yrkesfagelever!

Rud videregående skole har fått bevilget 5 millioner kroner til elever som nå kan reise på utveksling med Erasmus+ programmet.

Foreldrekveld på TIP

Elevene i vg1 på Teknikk og industriell produksjon var lærere for en kveld da foresatte kom på besøk. Hva mor og far skulle lære, var det elevene som bestemte!

Vinner tekstil og design: Emilie Rusvik

Fylkesmesterskap i yrkesfag

Rud har arrangert Akershusmesterskap i yrkesfagene frisør, design/tekstil og bilskade/lakk. Elevrepresentanter fra forskjellige skoler jobbet hele dagen med sine oppgaver, før dommerne kunne kåre tre vinnere.

NM i Engelsk

Denne uken ble det arrangert NM i engelsk for alle landets videregående elever. Et arrangement organisert av foreningen English Teachers Norway (ETN) i samarbeid med Akershus fylkeskommune.Vi er stolte av Kamila Kocur fra Rud som stakk av med en flott 2.plass i klassen "Short film".

Ministerbesøk på Rud

Regjeringen setter ned en ekspertgruppe som blant annet skal gjennomgå saker der barn og unge har blitt etterlatt i utlandet mot sin vilje. Mubarak Beegsi som jobber hos oss skal delta i ekspertgruppen, derfor ønsket helseminister Bent Høie, justisminister- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara og kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner lansering av ekspertgruppen hos oss.