Søppelplukking på Rud

Flinke elever på TO har hatt opprydning på skolens område. Les rapporten deres!

Torsdag 25. oktober 2018 plukka vi søppel inne og utenfor Rud. Vi var 4 personer som plukka søppel i ti minutter. Vi fant masse sneiper og snusposer, men det tok vi ikke opp.

Vi fant 6 røykpakker, 2 vinflasker, 2 iskaffebokser, 1 lighter, 1 boks energidrikk ,8 deler med engangsplast, 2 snuslokk, 1 snusboks, 19 forskjellige plastbiter, 23 forskjellige papirbiter, 1 hyssing, 3 tyggispapir,1 ispinne, 6 biter med aluminiumsfolie og 1 gummistrikk.

 

Søppelposen ble full på ti minutter. Foto: Britt Jorun Ryttervoll
Søppelposen ble full på ti minutter.
Foto: Britt Jorun Ryttervoll
Vi fant røyk både foran og bak skolen. Og vi fant også snusbokser. Vi tok ikke opp sneiper eller snusposer. Foto: Britt Jorun Ryttervoll
Vi fant røyk både foran og bak skolen. Og vi fant også snusbokser. Vi tok ikke opp sneiper eller snusposer.
Foto: Britt Jorun Ryttervoll
Dette er noe av det vi fant. Det meste kasta vi, og noe tok vi vare på. Det vi tok vare på skal brukes til et kunstprosjekt. Søppel lukter vondt. Vi har vasket det søppelet som skal brukes til kunstprosjektet. foto: Britt Jorun Ryttervoll
Dette er noe av det vi fant. Det meste kasta vi, og noe tok vi vare på. Det vi tok vare på skal brukes til et kunstprosjekt. Søppel lukter vondt. Vi har vasket det søppelet som skal brukes til kunstprosjektet.
foto: Britt Jorun Ryttervoll

Hva vi synes om dette:

  • Jeg synes alle burde kaste søpla i søppelkasse. Hvis søppel kassa er full, ta det med dere og finn en søppelkasse. Det burde være flere søppelkasser flere steder. Hvis dere kaster søpla deres ute, så kan det blåse ut i havet og da kan dyrene som er i havet kan dø. SÅ TENK PÅ DYRENE I HAVET NESTE GANG DERE BARE KASTER SØPPLA PÅ BAKKEN. Dere har vel sett den hvalen som døde fordi den fikk så mye plast i magen. Og tenk dere hva som kan skje med naturen hvis dere ikke plukker opp søpla deres. Tenk når dere kaster søppel på gulvet så til slutt så kaster alle søppel på gulvet så blir det bare en stor haug.
  • Jeg syns at de som kaster søppelet skal plukke det opp etter seg. Det er lurt og kaste søpla i søppelkassa. Er det ikke en søppelkasse der så tar du med deg til du finner en søppelkasse. Det burde være flere søppelkasser rundt omkring. Tenk på naturen og havet. Mange dyr kan dø hvis det kommer masse plast i havet og det samme kan skje med naturen hvis dere ikke hjelper og holde det rent i naturen. Det tar mange år før plast forsvinner, men selv om det ikke er fint med epleskrott i naturen, så blir det borte. Epleskrotten tar 1-2 uker før det blir til jord, men plasten tar over hundre år og den blir ikke til jord, det blir til mikroplast.

Hilsen Cathrine, Nora og Caroline.