Elev-pc

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin.

Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Datamaskin du skal bruke må oppfylle minstekravene:

• Datamaskinen må ha antivirusprogram
  • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren.
    Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
  • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
  • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke funge­rer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

Hva slags datamaskin skal du velge?

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac og noe programvare krever en kraftig PC eller Mac. Tabellen under viser hva slags datamaskin skolen anbefaler.

Utdanningsprogram

Maskin

Bygg- og anleggsteknikk PC eller Mac
Design og håndverk PC eller Mac
Elektrofag Kraftig PC
Elektrofag med data og elektronikk, studiekompetanse 3-årig Kraftig PC
Forberedende vg1 for minoritetsspråklige            Utlåns-PC fra skolen
Helse og oppvekstfag PC eller Mac
Musikk, dans og drama Musikkelever anbefales Mac, for dans/drama: PC eller Mac
Teknikk og industriell produksjon Kraftig PC

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.